Om kennelen

Kennelen eies i dag av Ann Kristin Leirvik Sletnes og Kine Malene Sletnes. Vi har et lite oppdrett av sølvgrå mellom- og toypuddel, tidligere hadde vi også aprikos storpudler. Kennelen befinner seg i naturskjønne omgivelse på Nordmøre, nærmere bestemt Torvikbukt.

Om Ann Kristin

Startet kennelen med første kullet i 1997.

Jeg er 61 år, gift, har to barn og 2 barnebarn Jeg jobber til daglig i SpareBank 1 SMN,  Molde.

Min første hund fikk jeg i 1982, Trixie. En puddelblanding som stort sett så ut og oppførte seg som en puddel :-).

Etter henne kom Stephie (krem storpuddel), hennes datter Queenie (hvit storpuddel).  Deretter kom Bettina (aprikos storpuddel),  så kom Shanaia (hvit mellompuddel).  Vi har også hatt en aprikos storpuddel hann som het Nash til daglig.  Disse er dessverre historie nå.

I oktober 2004 ble familien utvidet med en storpuddelvalp til; Snow’n Ice’s Apricot Quiana. Hun er etter Sunshine Angelic «Bettina» og Joiners Quality Quillo Quillan «Quillan». Hun er overført til forverten.

Nestet anskaffede hund ble Bali-Hai Honeysuckle Rose Honey hun er en sølv (grå) toypuddel,  hun er født i februar 2006. Takk til Karin for denne skjønne jenta.

Og  nå har vi beholdt en valp etter Honey og Rocky, lille Rose.  Neste hunden vår ble en sølv mellompuddeltispe, hun kom i desember 2011 skjønne Jazzmine  – Crecendo’s Chase The Luck.  Sammen med min søster har vi beholdt Joy etter Jazzmine og Bobby.

Jeg ble «lurt» med på instruktørkurs allerede i 1982 etter å ha gjennomført dressurkurs med Trixie ved Stovner Hundeklubb. Det var Randulf Gimre som holdt slike kurs ute på Forsvarets Hundeskole ute ved Drøbak.

Jeg var hjelpeintruktør og instruktør på nybegynnerkurs i lydighet ved Stovner Hundeklubb. Senere holdt  jeg noen valpekurs i regi av Stovner Hundeklubb. Noe som jeg likte spesielt godt å holde på med.

Jeg deltok på det første agilitykurset de hadde i Stovner Hundeklubb. Noe som var kjempegøy.  Etter at jeg flyttet til Nordmøre (1987) har jeg hatt et par dressurkurs her oppe sammen med min søster. Jeg ble med på agilitykurs her oppe med Petter Nordlien som kursleder, men er dessverre ikke aktiv med dette nå. Jeg gikk også ett kurs i «ettersøk av skadeskutt hjortevilt» noe som veldig interessant. Både Stephie og jeg trivdes godt med dette. Vi ble ikke godkjente, da svangerskap, bekkenløsning og senere barn satte stopper for dette.

Jeg deltok i 2004 på ringsekretærkurs i regi av NKK og har bestått eksamen, nå gjenstår «bare» elevarbeider og aspiratarbeider.  Dette blir en ny måte for meg å være på utstilling på, men regner med å få mye ny og nyttig erfaring og innputt.  I 2011 ble det et nytt ringsekretærkurs i regi av NKK, og denne gangen har jeg kommet i gang med elevarbeider ;-). Jeg er nå autorisert ringsekretær.

For tiden er utstilling, klippingen og avl noen av min store interesser. Det jeg har lært av dette har Barbro (Kennel Sharp Dressed) æren for.  Jeg må også takke Laila (kennel Regadog) for hjelp med klipping og fiksing av hunder på og før utstillinger.  Jeg har foreløpig hatt ellve kull med valper, men planlegger flere senere. Jeg ønsker ha god tid og krefter til å ta meg av valpene som kommer samt til deres nye eiere.  Jeg ønsker mentalt,  helsemessig sunne hunder i første omgang, så kommer eksteriør i andre rekke.

Jeg har vært med  Førerhundklubben Kvikk, som hjelpetrener. Og har holdt på med dette fra 1999 til 2009. Der drev vi med ettertrening av førerhunder.  Dette er en aktivitet jeg stortrives med, men tiden strekker ikke alltid til.

Ann Kristin har følgende autorisasjoner innen NKK:
Autorisert ringsekretær

Ann Kristin har gått ulike kurs, innen NKK har hun gått følgende kurs:
Oppdretterskolen del 1 og 2
Kynologikurs (to ganger), samt påbygningskurset med Per-Harald Nymark

 

 

Om Kine

Kine har, siden hun ble født i 1994, hele tiden vært glad i hunder. Hun har vært med alle kullene selv om hun under det første kullet, i 1997, ble funnet sovende i valpekassen.
Hun fikk, etter mye mas, begynne i 2006 å stille Bettina i veteran klasse, de fikk blant annet World Veteran Winner i 2008. Hun har også trent litt agility og diverse annet med Honey, deltok også på Norsk Kennel Klubb Ungdom sin leir flere år hvor hun og Honey fikk prøvd seg på ulike ting. I 2011 hadde vi et kull på Honey som resulterte i en hannhund og en tispe, og tispen var Rose som ble Kine sin. De har siden da konkurrert litt i agility og rallylydighet, og de har prøvd seg på blodspor.

 

Kine har fagbrev som Industrimekaniker, og holder nå på med høyere utdanning samtidig som hun har utdannet seg til styrmann, og jobber per i dag på båt.

Kine sitter i dag i som styremedlem i NKK region Nordvestlandet og Norsk Puddelklubb. Hun er også aktiv i Sunndal Hundeklubb.

Kine har følgende autorisasjoner innen NKK:
FCI-dommer for puddelrasene.
Trinn 1 instruktør
Autorisert ringsekretær

Kine har gått flere ulike kurs, innen NKK har hun gått følgende kurs:
Avlsrådkurs
Oppdretterskolen del 1 og 2 (begge to ganger)
Organisasjonskurs
Kynologikurs (to ganger), samt påbygningskurset med Per-Harald Nymark